Test dig selv: Hvem stod bag de makabre mord på Marie og ægteparret Jakobsen?

True Crime handler om kriminalsagerne fra den virkelige verden – om at undersøge detaljerne ved det uopklarede og optimalt set finde spor og beviser, som andre overså – og det kan sagtens praktiseres på dansk jord.

Her har de uopklarede mordgåder og spektakulære kriminalsager det med at brænde sig fast i hukommelsen, og vi grubler stadig over, hvem der mon gennemførte det brutale dobbeltmord på Peter Bangs Vej, eller hvem, der førte pistolen, da Marie Lock-Hansen, en ellers ganske almindelig forstadshusmor, blev likvideret.

Forfatter Peer Kaae har specialiseret sig i historisk True Crime, og på Historiske Dage vil han fortælle om sit arbejde med Dobbeltmordet, Højbjergdrabet og om kidnapningen af spædbørnene Tina og så Basse, som hans kommende bog handler om.

Med eksklusiv adgang til arkiver og hemmelighedsstemplet materiale genåbner han sagerne for sine læsere – og kommer markant tættere på en opklaring af nogle af Danmarkshistoriens største kriminalgåder.

På baggrund af hans arbejde har Historiske Dage lavet en quiz, så du kan teste din viden om de danske mordgåder – og forberede dig lidt, inden Peer Kaae går på scenen i Øksnehallen søndag den 11. marts.

Test dig selv (testen åbner i et nyt vindue)

 

Søndag den 11. marts kl. 15.30: True Crime – danske mordgåder, Peer Kaae på Grøn scene